sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Murha Helsingissä

Outi Pakkanen:
Hinnalla millä hyvänsä.
Seven. 2013
Otava. 2005

Matkustin viikonlopuksi Helsinkiin enkä ottanut kotoa mitään luettavaa mukaan. Ennen bussin lähtöä kävin penkomassa kirjakaupan alepokkarilaaria ja ostin yhden Outi Pakkasen dekkarin mukaan. 

Olen aikaisemmin lukenut pari muuta Pakkasen dekkaria. Ne eivät kuulu ehdottomiin suosikkeihini, mutta koska olin lähdössä Hesaan, Pakkanen oli ehdottomasti oikea valinta. Kirjan tapahtumapaikat olivat minulle entuudestaan tuttuja, mikä sekin lisäsi kirjan viehätystä. 

Kirjan tapahtumat sijoittuivat osittain koulumaailmaan. Henkilöhahmot olivat hyvin kuvattuja, tosin hieman stereotyyppisiä, mutta sehän on tässä genressä enemmän sääntö kuin poikkeus. Kirjan kaikki opettajat olivat enemmän tai vähemmän avuttomia tyyppejä, en kyennyt samaistumaan heihin lainkaan. 

Pakkanen osaa punoa juonen ovelasti ja hän pystyy harhauttamaan taitavasti lukijaa. Loppuratkaisu on yleensä kuitenkin yksi niistä, jota itsekin on arvuutellut. Tämän kirjan loppu oli liikuttava ja jouduin pyyhkimään lopuksi silmäkulmaani. 

Tämän kirjan vien ehdottomasti kouluun tai annan sen eteenpäin luettavaksi. Matkakaverina tämä kirja ajoi todella asiansa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti