tiistai 17. kesäkuuta 2014

Taija Tuominen:
Minusta tulee kirjailija
Kansanvalistusseura. 2013

Aina silloin tällöin, yleensä loppukeväästä, kuvittelen aina aloittavani kirjoittamisen.
Silloin yleensä lainaan kirjastosta jonkun kirjoittajaoppaan.

Aina kun luen näitä oppaita, tulen vakuuttuneeksi siitä, että minulla ei ole pershermoja alkaa kirjoittaa mitään julkaisukelpoista. Enkä oikeastaan edes haaveile julkaisevani omaa teosta. Ennemmin minä haluaisin olla kirjoittaja, oppia sepittelemään tarinoita ja kirjaamaan ylös tunnelmia ja ajatuksia runomuotoon. Ei niitä tarvitsisi edes saattaa muiden luettavaksi, kunhan saisin lauseet ja tarinat sisältäni pois hiertämästä.

Tuomisen Minusta tulee kirjailija sopii henkilölle, joka tosissaan haluaa julkaista kirjan. Siinä on paljon konkreettista tietoa käsikirjoituksen kirjoittamisesta, kirjoittajakoulutuksesta ja kustantamisesta, joka jokaisen kirjoittajan on hyvä etukäteen tietää. Samat asiat on tosin kirjoitettu jo monissa muissa vastaavissa oppaissa.

Opasta lukiessani tulen vakuuttuneemmaksi siitä, että minusta ei ole kirjailijaksi. Eikä se edes oikeastaan harmita yhtään. Olisi huomattavasti ikävämpää, jos koko elämänsä haaveilisi kirjan julkaisemisesta eikä se koskaan toteutuisi. Siinä voisi tulla ikävästi sellainen elämättä jääneen elämän fiilis.

Haaveita toki ihmisillä saa ja pitääkin olla. Minun haaveeni on oppia kirjoittamaan hyviä tarinoita, novelleja ja runoja. Haluan olla kirjoittaja, en kirjailija. Ja kirjoittamisen olen onneksi jo aloittanut. Tämä lukupäiväkirja on yksi tapa toteuttaa tuota tavoitetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti