sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Karppausta 90-luvun opein

Michel Montignac:
Syön hyvin ja siksi laihdun
WSOY 1993

Tartuin ensimmäisenä Michel Montignacin ravitsemusoppaaseen. Muistan, että sisareni puhui tästä teoksesta 90-luvulla ja ennakkoon muistin, että kirjassa esiteltiin jotain uudenlaista ajatusta siitä, kuinka eri ravintoaineita kannattaa yhdistellä.

Montignac arvostelee kovin sanoin kalorien laskemiseen perustuvaa painonpudottamista. Itse asiassa hänen sanomansa muistuttaa kovasti nykyisien karppausasiantuntijoiden sanomaa. Montignant kehottaa pitämään proteiinit ja rasvat erillään hiilihydraateista.  Hedelmät tulisi syödä tyhjään vatsaan joko kolme tuntia proteiinipitoisen aterian jälkeen tai tuntia ennen.


Lukaisin kirjan nopeasti läpi. Mitä enemmän tuollaisia painonhallintaan liittyviä kirjoja lukee, sitä epätoivoisemmaksi vain tulee. Mutta tulipahan nyt tämäkin kirja katsottua läpi. Voin laskea tämän hyvillä mielin käsistäni ja laittaa sen kiertoon.


1 kommentti:

  1. Tämän kirjan voisi viedä vaikkapa kirjaston kierrätys laatikkoon. Näin uuden vuoden alussa se saattaa löytää onnellisen kodin jonkun laihduttajan luota.

    VastaaPoista