tiistai 5. tammikuuta 2016

Hyvin tehdyt kotiläksyt

David Lagercrantz:
Se mikä ei tapa
WSOY 2015

Halusin alkaa kuunnella äänikirjaa ja kirjaston uutuushyllyssä sattui sopivasti olemaan tyrkyllä David Lagercrantzin Se mikä ei tapa. Olin lukenut kirjasta ja silkasta mielenkiinnosta nappasin levyn mukaani. Olisin halunnut kuunnella sitä myös automatkoilla, mutta jostakin syystä Lyylin (autoni) cd-soitin ei suostunut toistamaan sitä.

Aloitin kuuntelun kotitöitä tehdessäni ja ihastuin äänikirjoihin välittömästi. Olen aikaisemmin kuunnellut kaksi äänikirjaa, mutta silloin keskityin ainoastaan kuuntelemiseen. Kotitöiden, esim. siivoamisen oheistoimintana äänikirja on ihan parasta seuraa.

David Lagercrantz on todellakin tehnyt kotiläksynsä hyvin. Olen lukenut Larssonin Millenium-trilogian enkä yhtään huomannut kuuntelevano toisen kirjailijan tuotosta. Mikael ja Lisbeth kuulostavat täsmälleen samoilta tyypeiltä kuin Larssonin kirjoissa.

Lagercrantz on uskollinen Larssonin tyylille siinäkin, että teoksessa viljellään ylisanoja ja vähän brassaillaan yksityiskohdilla, mutta se kuuluu asiaan. Aihe on ajankohtainen, juonenkäänteet tarpeeksi nopeita ja näyttäviä, henkilöhahmot sopivasti outoja ja karikatyylisiä.

Äänikirjojen kuuntelua pitää ehdottomasti jatkaa.
Täytyykin katsoa kirjaston valikoimaa sillä silmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti