sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ensimmäinen Koskinen

Seppo Jokinen
Koskinen ja siimamies
Karisto 1996


Aloimme kuunnella kahdeksasluokkalaisten kanssa Seppo Jokisen ensimmäistä dekkaria Koskinen ja siimamies. Valitsin tämän teoksen, koska tapahtumat sijoittuivat oppilailleni tuttuihin maisemiin ja uhrina oli 16-vuotias tyttö. Aluksi emmin, kannattaako näin massiiviseen urakkaan edes ryhtyä, sillä kokonaisen äänikirjan kuunteluu menee helposti usean viikon äidinkielen tunnit. Nyt urakan ollessa lopuillaa, minua ei kaduta lainkaan. Onpahan nyt jokainen joutunut alttiiksi edes yhdelle kokonaiselle kaunokirjalliselle teokselle.

Koskinen ja siimamies on hyvä ja viihdyttävä dekkari. Nuoret jaksavat kuunnella sitä noin puolen tunnin jaksoissa. Laadin kirjasta juoneen ja henkilöihin liittyviä kysymyksiä, joihin oppilaat kuuntelu-urakan välissä vastaavat. Lopuksi he saavat laatia siitä pienen yhteenvedon ja kertoa omista tuntemuksistaan.

Minustakin on mukavaa kuunnella teosta, vaikka olen sen aikaisemmin jo pariin kertaan lukenut. Ei edes haittaa, että joudun kuuntelemaan sen nyt kahdesti molempien kasiluokkieni kanssa. Huhtikuussa ilmestyy taas ihan uusi Koskinen. Tämä toimii hyvänä lämmittelynä siihen. Tosin pikkasen pelottaa, koska laskujeni mukaan Koskinen täyttää tänä vuonna jo 60 vuotta. Milloin mies aikoo jäädä eläkkeelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti