perjantai 10. helmikuuta 2017

Virkamies ja viettelijätär

Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä.
Otava. 2014
Äänikirja. Lukija Kari Ketonen.

Etsin sopivaa kuunneltavaa automatkoilleni ja löysin tämän pienen sivukirjaston äänikirjavalikoimista. En ole aikaisemmin lukenut Virpi Hämeen-Anttilan teoksia. Ilahduin erityisesti siitä, että teos käsitteli 1920-lukua. Halusin vaihteeksi kuunnella jotakin kevyempää, joten dekkari tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Teoksen miljöö ja henkilögalleria toi mieleen Mika Waltarin tuotannon ja varsinkin komisario Palmu -romaanit. Tässäkin teoksessa liikuttiin Helsingissä ja vierailtiin yläluokkaisissa salongeissa. Romaanin päähenkilö oli Karl Axel Björk. joka päätyönsä ohella teki murhatutkimuksia poliisi- ja toimittajaystävänsä kanssa. Tutkiessaan vesitornista löytyneen miehen murhaan hän tutustuu mystiseen madema Zubovaan, joka saa monen nuoren miehen pään pyörälle.

Kari Ketosen kovasävyinen ääni sopi tähän dekkariin lukijaksi, koska se oli kirjoitettu Björkin näkökulmasta. Imitoidessaan venäläisen madame Zubovan vieraskielistä aksenttia, Ketonen oli lähinnä koominen. Zubova oli kaikkea muuta lumoava miestennelijä Ketosen tulkitsemana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti