maanantai 9. tammikuuta 2017

Tanskalainen dekkarikuningatar

Sara Blaedel: Unohdetut tytöt. Karisto. 2016-
(Tanskankielinen alkuteos De glemte piger 2011)

En muista, olenko lukenut aikaisemmin tanskalaisia dekkareita. Tykästyi kovasti Silta-sarjaan ja Sara Blaedelin Unohdetut tytöt oli samaa taattua pohjoismaista tasoa.

Taattu taso tarkoittaa kohdallani sitä, että teos ei poikkea genren kaavoista. Tässä kirjassa päähenkilö on tarmokas naispoliisi Louisa Rick, joka saa siirron uuteen yksikköön. Hänellä on jokin menneisyyteen liittyvä salaisuus, jota valotetaan romaanin aikana. Louisa saa työparikseen boheemin, mutta sympaattisen Eik Nordenstromin. Parivaljakko alkaa tutkia raiskauksia, jotka johdattavat heidät lakkautettuun mielisairaalaan ja sen synkkään historiaan.

Teos oli rakenteeltaan selkeä, ominaisuus, jota olen alkanut arvostaa entistä enemmän. Se eteni kronologisesti ja tapahtumia kuvattiin pääasiassa Louisan näkökulmasta. Välillä kerrottiin pieni pätkä Louisan toimittajaystävän Camillan omista epävirallisista tutkimuksista.

Romaanissa oli sopivasti tapahtumia, yllättäviä käänteitä, ihmissuhdedraamaa ja tottahan toki, onnellinen loppuratkaisu. Hyvin perinteinen rikoskirjallisuuden edustaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti